Start website met tips & tools voor het dagelijks lopen

maandag 22 mei 2017
timer 2 min

Per 1 juni 2017 start www.gewoongezondlopen.nl. Een website met honderd tips & tools over het dagelijkse lopen. Met ideeën en voorbeelden die overal vandaan komen. Er is ook een Engelstalige versie van de website: www.healthydailywalking.com.

De website is bedoeld voor het individu (hoe kan ik fijn en veilig lopen?), voor groepen (hoe kunnen wij zorgen voor goed lopen?) en voor zowel overheden, onderwijs- en zorginstellingen, consumenten als gebruikers en ondernemingen.

Initiatiefnemer Derk van der Laan, journalist op het gebied van urban planning en verkeer en vervoer: “Ik ontdekte dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt. Dat zie ik in allerlei landen. Toch krijgen vooral burgers en professionals het voor elkaar dat mensen meer stappen gaan doen. Of dat voorzieningen verbeteren”.

 

Daarom is deze service er nu, bedoeld voor jong en oud. Illustraties zijn afkomstig van Len Munnik. De site dient als inspiratie voor iedereen die oog heeft voor het publieke belang. “En zeker voor mobiliteitsprofessionals, die omgevingsgericht willen werken”, zegt Van der Laan.

Lopen Loont
Op 4 juli vindt in Rotterdam het eerste en enige vakevenement plaats, waar lopen in alle facetten centraal staat. Het congres ‘Lopen Loont’ stelt zich ten doel vakprofessionals met elkaar te verbinden. Samen kijken naar, praten over en werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, bewegen, economie, leefbaarheid en verblijven combineren.

Sprekers als Rijksbouwmeester Floris Alkemade, dr. Giuliano Mingardo, Tony Wijntuin, wethouder Pex Langenberg en vele anderen spreken over toegankelijkheid, ontwerp, een bruisende binnenstad met ruimte voor voetgangers en meer. Meer informatie vindt u op de website www.lopenloont.nl.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden