Station Kampen Zuid offcieel van start

maandag 6 april 2009
timer 1 min

Precies 75 jaar na sluiting van de spoorlijn Hattem-Kampen, legden Burgemeester Jan Oosterhof en wethouder Bert Boerman op 2 april de eerste steen voor het nieuwe station Kampen Zuid.

Vanaf december 2012 is Kampen Zuid een van de nieuwe stations langs de Hanzelijn, het toekomstige spoortraject tussen Lelystad en Zwolle. In datzelfde jaar moet de eerste trein over het traject rijden. De verwachting is dat dan dagelijks zo’n 3000 reizigers gebruik maken van het station in Kampen. Ook bij Dronten wordt een nieuw station gebouwd, station Lelystad wordt aangepast en uitgebreid. Bovendien komt er een nieuwe brug over de IJssel en een tunnel onder het Drontermeer.
Het ontwerp van Kampen Zuid is van architect ir. Tjerk van de Lune van studioSK uit Utrecht en bestaat uit een helder kader van baksteen, ingevuld met glas en beton. Het ontwerp laat zien dat het niet per se noodzakelijk is om high tech materialen toe te passen om een station van de 21e eeuw, met een eigen identiteit, te maken.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.