Stijgend aantal verkeersdoden vraagt om actie

dinsdag 2 mei 2017
timer 1 min

Om de trend van het stijgende aantal verkeersdoden te doorbreken, roept Veilig Verkeer Nederland (VVN) het nieuwe kabinet op om meer maatregelen te nemen, zoals gesteld in het Manifest Verkeersveiligheid. Dat moet de verkeersveiligheid te vergoten.

Het aantal verkeersdoden is in 2016 weer gestegen. VVN is daar niet verbaasd over. De organisatie ziet te hoge snelheden, rijden onder invloed en het gebruik van de smartphone tijdens verkeersdeelname als grootste boosdoeners van het stijgende aantal verkeersslachtoffers.

Lees ook: Aantal verkeersdoden voor tweede jaar op rij gestegen

Tijd voor actie
 “Zolang er niets gedaan wordt aan de oorzaken zal deze lijn doorzetten”, aldus VVN-directeur Felix Cohen. “Veilig Verkeer Nederland roept de nieuwe regering op om mee te doen met de acties die in het vorige week gepresenteerde manifest staan om deze trend te doorbreken”.

Verkeersveiligheid een nationale prioriteit
Eind april ondertekenden 32 organisaties, waaronder de ANWB, SWOV en VVN, het Manifest Verkeersveiligheid. Daarin staat dat een combinatie van degelijke infrastructuur, veilige voertuigen en goed gedrag helpt het aantal doden, gewonden en schadegevallen terug te dringen.

Lees ook: Verkeersveiligheid? Nationale prioriteit!

 

Download het Manifest Verkeersveiligheid

VVN roept het nieuwe kabinet op om actie te ondernemen tegen het stijgend aantal verkeersdoden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.