Subsidie maakt elektrische tweedehands auto’s interessant

dinsdag 18 januari 2022

Sinds begin dit jaar kunnen subsidies worden aangevraagd voor de aanschaf van elektrische auto’s. Uit data van Gaspedaal.nl is gebleken dat met name de interesse voor elektrische tweedehands auto’s in de eerste weken van 2022 is gestegen.

Volgens cijfers van Gaspedaal.nl is in de eerste twee weken van dit jaar 19% vaker gezocht naar elektrische tweedehands auto’s ten opzichte van een maand eerder. Particulieren die op zoek zijn naar een tweedehands elektrische auto kunnen in aanmerking voor een subsidiebedrag dat kan oplopen tot wel 2.000 euro. In twee weken tijd is voor de aanschaf van tweedehands elektrische auto’s ruim vijf miljoen euro subsidie aangevraagd (Bron: RVO).

Subsidiebudget

Eerder dit jaar stelde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidiebudget voor elektrische personenauto’s beschikbaar. De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) bestaat uit een budget van bijna 92 miljoen euro. Van dit budget is 71 miljoen euro voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto en ruim 21 miljoen voor de aanschaf van een tweedehands elektrische auto. De subsidieregeling is onderdeel van een langlopend overheidsplan om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Tussen 1 juli 2020 en 31 december 2014 wordt ieder jaar een maximum aan subsidiebudget beschikbaar gesteld. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van het subsidiebudget. In de eerste twee weken van het nieuwe jaar is al voor ruim 27 miljoen euro aan subsidiebudget aangevraagd (Bron: RVO).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.