Succesvolle campagne ‘Ik wil je zien’ in Utrecht

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Gedurende de maanden november, december en januari heeft het ROV-Utrecht in samenwerking met Plan to Behaviour de fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien!’ verzorgd. Gedurende deze periode zijn binnen de provincie Utrecht verschillende acties gehouden om het belang van het voeren van goede fietsverlichting onder de aandacht te brengen.

Om jongeren aan te spreken is een promotieteam van ‘Ik wil je zien!’ op bezoek geweest bij ruim 20 scholen in de regio. Het promotieteam sprak leerlingen aan die op de fiets op weg waren naar school en controleerde of de verlichting in orde was. Het promotieteam bestond uit sociaal psychologen en studenten die een training hadden gevolgd in gesprekstechnieken. Door de juiste vragen te stellen, zetten zij de fietsers zelf aan het denken over het belang van goed werkend fietsverlichting. De leerlingen kregen na het gesprek een kleine beloning: een reflecterende slapwrap (armbandjes die zichzelf oprollen wanneer je ze ergens tegenaan slaat). Fietsers met werkende verlichting kregen een groene slapwrap, de anderen een rode. De slapwraps werden een ware hype en de actie zorgde ervoor dat de leerlingen geactiveerd werden zelf hun fietsverlichting in orde te maken.

Reparatie-acties

In 3 gemeenten (Amersfoort, Mijdrecht, Woerden) zijn reparatie-acties uitgevoerd. Fietsers konden op een centrale plek in de gemeente gratis hun fietsverlichting laten repareren door een lokale fietsenmaker. In de drie gemeenten werden ruim 700 lampjes gemonteerd.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden