Te smalle fietspaden in Zeeland

vrijdag 30 oktober 2009
timer 2 min
Tw
Tweerichtingen-fietspaden van twee meter breed vinden mensen niet veilig en comfortabel. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek van waterschap Zeeuwse Eilanden naar fietspaden.

Over het algemeen zijn de gebruikers tevreden over de 145 kilometer fietspad van het waterschap Zeeuwse Eilanden. Gemiddeld geven de geënquêteerde fietsers een 6,7 voor veiligheid en comfort op de fietspaden. Over een beperkt aantal fietspaden (12 kilometer in totaal) wordt echter negatief geoordeeld. Het gaat dan met name over tweerichtingen- fietspaden van twee meter breed. Het merendeel van de fietspaden van het waterschap zijn tweerichtingen-fietspaden met een breedte tussen de twee en drie meter. Zo’n 30 procent is drie meter breed en voldoet daarmee aan het eigen beleid van het waterschap. Het waterschap gaat onderzoeken of de genoemde smalle fietspaden ‘gericht verbeterd’ kunnen worden.

Verder maakten nogal wat fietsers kritische opmerkingen over bromfietsen. Het waterschap gaat daarom bekijken of bromfietsers vaker naar de hoofdrijbaan kunnen worden verwezen.

Het waterschap heeft de laatste jaren veel in fietspaden geïnvesteerd. Het wegdek werd verbeterd en er zijn nieuwe fietspaden aangelegd waaronder een aantal in buitendijks gebied. Deze oogsten overigens veel waardering, bleek uit de enquête.

Al met al is het waterschap tevreden met de opbrengst van dit eerste klanttevredenheidsonderzoek, gedaan in eigen beheer, en wil het vaker gaan doen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.