Tentoonstelling over Founding Father ANWB en het Wegencongres

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 6 september opent de ANWB in ‘de Rotonde’ bij het hoofdkantoor de tentoonstelling ‘Edo Bergsma, Visionair en  bruggenbouwer’. Deze nieuwe tentoonstelling volgt op een tentoonstelling over 75 jaar snelweg. Deze laatste tentoonstelling eindigt officieel op 25 september met een vakdebat over de snelweg.

Edo Bergsma was 53 jaar lang voorzitter van de ANWB, en daarnaast een drijvende kracht in groot aantal andere organisaties; van het Nederlands Wegencongres, het Openluchtmuseum tot de bond Heemschut en het comité Het Nederlands Landschap.

De fiets van Edo Bergsma en meer

De tentoonstelling geeft een veelzijdig beeld van deze ‘Founding Father’ van de ANWB en wordt geïllustreerd met originele documenten, foto’s, historische filmbeelden en twee van zijn fietsen.

De tentoonstelling is tot en met 27 november gratis te bezoeken in de Rotonde bij het hoofdkantoor van de ANWB aan de Wassenaarseweg in Den Haag.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.