Tijdelijke corona-verkeersmaatregelen langer geldig

woensdag 9 september 2020

Voor tijdelijke verkeersmaatregelen is geen verkeersbesluit nodig, tot maximaal vier maanden. Die termijn is nu, vanwege de vele tijdelijke corona-verkeersmaatregelen in diverse gemeenten, verlengd tot zes maanden. 

De maatregelen moeten het voor voetgangers mogelijk maken om voldoende afstand te houden. Het gaat dan om maatregelen zoals tijdelijke verboden, het tijdelijk aanwijzen van een fietspad als voetpad of tijdelijke aanpassingen aan de inrichting van - of de belijning op - de weg. 

Een verkeersbesluit is niet nodig als de maatregel nodig is vanwege dringende omstandigheden van voorbijgaande aard. De wetgever heeft hier een termijn van vier maanden voor ingesteld; deze is nu tijdelijk verlengd tot zes maanden. De periode van vier maanden blijkt momenteel te kort voor veel gemeenten om adequaat te kunnen handelen. 

De verlenging van deze periode moet wegbeheerders in staat stellen om, waar nodig, alsnog een verkeersbesluit te realiseren. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.