TNO en TUD werken nauwer samen op het gebied van mobiliteit

woensdag 15 juli 2009
timer 1 min
De
De Technische Universiteit Delft (TUD) en TNO gaan nauwer samenwerken op het gebied van mobiliteit. TUD gaat participeren in het kenniscentrum AIDA (Applications of Integrated Driver Assistance), dat aan de TU Twente is opgezet door Prof. Bart van Arem.

Marieke Martens van TNO wordt de nieuwe coördinator van AIDA, Van Arem is benoemd tot professor Verkeerswetenschappen aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TUD. De banden tussen TNO en TUD worden nog verder versterkt door de aanstelling van Lóri Tavasszy als deeltijdhoogleraar Goederenvervoer en Logistiek, aan de Faculteit Technische Bestuurskunde en Management. Hij gaat zich bezighouden met beleidsmatige aspecten van logistiek en onderzoek aan goederenvervoermodellen, gericht op betere beleidsanalyses. Tavasszy zal vanuit Delft deelnemen aan het nieuwe Topinstituut Supply Chains in Breda en het Logistieke Programma SCIMM, dat valt binnen de samenwerkingsovereenkomst 3TU van de drie Technische Universiteiten van Nederland.

TNO wil met de samenwerking haar kennisbasis versterken om aan de sterk gegroeide kennisvraag op deze gebieden te kunnen voldoen. De TU Delft krijgt dankzij de samenwerking nog betere toegang tot de toepassingsomgeving die TNO biedt, als deelnemer aan een groot aantal R&D projecten bij bedrijfsleven en overheid.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.