To-Do: nationale databank Toegankelijkheid en Doelgroepenvervoer

maandag 21 augustus 2006
timer 2 min

Op 20 september opent minister Peijs het nieuwe Kenniscentrum Toegankelijkheid en Doelgroepenvervoer: To-Do. Dit kenniscentrum betreft een nieuwe activiteit van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer, KpVV. Ruggengraat van To-Do is een website die fungeert als nationale databank met actuele informatie over onder meer de laatste stand van zaken rond projecten en pilots met (gebundeld) doelgroepenvervoer en toegankelijk openbaar vervoer.

Meerwaarde van het Kenniscentrum To-Do is het bundelen van alle informatie, kennis en ervaring omtrent (gebundeld) doelgroepenvervoer en toegankelijk ov. Zo wordt bijvoorbeeld een actueel overzicht gemaakt van alle pilots met gebundeld doelgroepenvervoer en van proefprojecten met een combinatie van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer.‘De informatie over toegankelijk ov en doelgroepenvervoer is nu nog verspreid’, zegt Guy Hermans, woordvoerder van het nieuwe kenniscentrum. De door het centrum verzamelde informatie wordt via een speciale website toegankelijk gemaakt voor alle spelers in het veld, waaronder ov-autoriteiten, wegbeheerders en vervoerders, maar ook verzekeringsmaatschappijen en alle andere organisaties die betrokken zijn bij doelgroepenvervoer.
Tot 20 september wordt de website in oprichting gevoed met actuele informatie uit verschillende ‘bekende’ bronnen zoals het KpVV zelf, AVV en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op 20 september wordt een speciale kick-off-bijeenkomst georganiseerd waarbij minister Peijs de naam van de site bekendmaakt en de site officieel opent. Tijdens de bijeenkomst wordt tevens een oproep gedaan om ook relevante informatie ‘uit het veld’ aan te leveren.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.