Toekomstvisie 'Hub Holland Hub' wint innovatiewedstrijd Roadmap2028

maandag 9 november 2009
timer 2 min
De
De inzending 'Hub Holland Hub' heeft de innovatiewedstrijd Roadmap2028 gewonnen. Bij de wedstrijd, georganiseerd door stichting De NieuwBouw, gaven diverse teams hun visie over de Nederlandse infrastructuur en mobiliteit in 2028. De visie van het team 'Hub Holland Hub' gaat uit van optimaal gebruik van het bestaande wegennet en het samenbrengen van fysieke en virtuele mobiliteit. In de visie, ontwikkeld door young professionals van advies- en ingenieursbureau DHV, Microsoft en TNO is veel aandacht voor de rol van ICT in infrastructuur.

Bestaande infrastructuur kan beter benut worden door slimme ICT-oplossingen zoals Automatische Voertuig Geleiding. Daarnaast kan ICT het aantal verplaatsingen verminderen door mensen virtueel bij elkaar te brengen. De huidige mogelijkheden zoals video conferencing, zullen de komende 20 jaar sterk verbeteren en zorgen voor een verandering in de mobiliteitsbehoefte.

 

Om het bestaande wegennet beter te benutten denkt het team aan het optimaliseren van infrastructuur tussen ontmoetingsplaatsen. HUB's zijn aansluitingspunten op het elektronische netwerk en tegelijkertijd ontmoetingsplaatsen in het netwerk van fysieke infrastructuur. De bedenkers zien nu al potentiële HUB's ontstaan zoals de Amsterdamse ZuidAs en Utrecht Centraal. Op deze plekken komen mensen om bijvoorbeeld te sporten, winkelen en werken.

 

De Olympische spelen van 2028 hebben in de visie een belangrijke rol. Via de HUB's kunnen sporters virtueel op meerdere plaatsen aanwezig zijn en wedstrijden kunnen worden vertoond, mochten de Olympische Spelen in Nederland worden gehouden.  

 

Roadmap2028 is een initiatief van stichting De NieuwBouw, een netwerk van young professionals in de bouw- en vastgoedsector. Roadmap2028 blikt vooruit op de mogelijke Olympische Spelen in Nederland in 2028, maar vooral over de bereikbaarheid in de toekomst. Afgelopen zomer is aan diverse bouwteams gevraagd een visie in te dienen.

Klik hier voor de factsheet van Hub Holland Hub

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.