Tomtom voor fietsers wint prijs

vrijdag 18 januari 2008
timer 1 min

De Fietsvakantietrofee 2008 is gewonnen door het project Fietsrouteplanner, de Tomtom op de fiets. Deze routeplanner is een samenwerkingsproject van de provincie Utrecht en de Fietsersbond en is sinds 2006 online.

Met behulp van de routeplanner kunnen fietsers thuis al kiezen uit de kortste route, natuurroute, racefietsroute of autoluwe route. Daarmee is de planner zowel voor toeristische fietsers als ook voor woon-werkverkeer te gebruiken. De routeplanner wordt up-to-date gehouden door vrijwilligers van de Fietsersbond die de site dagelijks bijhouden.
De jury vindt de fietsrouteplanner een zeer vernieuwend initiatief en hoopt ook dat meer provincies gaan volgen. In het voorjaar gaan ook de fiestrouteplanners voor Gelderland, Friesland en Drenthe online. De Fietsersbond hoopt dat in 2009 alle provincies een fietsrouteplanner hebben zodat er dan een landelijke routeplanner online komt.
De fietsrouteplanner van Utrecht is hier te zien.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.