Tweede Kamer wil vereenvoudiging fiscale ov-regels

donderdag 17 november 2022

Om duurzaam reizen te stimuleren, wil de Tweede Kamer dat staatssecretaris Heijnen vereenvoudiging van fiscale regels voor het ov onderzoekt. Daartoe is een motie aangenomen. Innovatiestrateeg Nico van Paridon van de Vervoerregio Amsterdam is blij met dit moment.

Zakelijk reizen met de (lease)auto is momenteel nog veel makkelijk voor wekgevers, dan reizen met het ov.

De motie werd ingediend door Kamerleden Romke de Jong en Lisa van Ginneken (D66). Zij willen dat de staatssecretaris onderzoekt hoe werkgevers beter gefaciliteerd kunnen worden om werknemers ov-abonnementen te verstrekken, bijvoorbeeld door dit belastingvrij te doen. Ook in het geval de werkelijk gemaakte zakelijke kosten de kosten van een ov-abonnement overschrijden.

Vereenvoudiging van het fiscale systeem maakt het ov veel aantrekkelijker, volgens Nico van Paridon, innovatiestrateeg bij de Vervoerregio Amsterdam. “Ik kan me niet voorstellen dat het kabinet dit niet voor het eind van het jaar geregeld heeft”, zegt hij hierover in De Telegraaf.

Zero Emissie Conferentie

Nico van Paridon is één van de sprekers tijdens de Zero Emissie Conferentie op 15 december. Hier praat hij samen met Niels van Oort (TU Delft) en Jan van Selm (DOVA) over de naweeën van covid voor de ov-sector.

Het Rijk verwacht reizigersherstel en bouwt de beschikbaarheidsvergoeding af, maar de reizigers zijn nog altijd niet allemaal terug en ov-lijnen worden afgeschaald. Staat de elektrificatie van het busvervoer onder druk, of is het 'part of the solution'? En hoe kunnen we het voor reizigers eenvoudiger maken om met het ov te gaan?

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan voor de Zero Emissie Conferentie.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.