Tweetakt benzinescooter binnenkort verleden tijd

vrijdag 11 november 2016
timer 1 min

Net als het gros van de Nederlandse stadsbewoners, wil nu ook de Tweede Kamer af van de tweetakt benzinescooter. Zij heeft op 11 november een motie aangenomen, die werd ingediend door ChristenUnie en GroenLinks.

In de motie wordt gesproken over tweetaktmotoren, waar ook tweetaktscooters onder vallen. Als belangrijkste reden wordt genoemd, dat nieuwe tweetaktscooters niet aan de Europese uitstootnormen voldoen en andere weggebruikers dagelijks last hebben van de schadelijke uitstoot van ultrafijnstof.

Het aannemen van deze motie is dus koren op de molen van Milieudefensie. De ‘historische motie’, zoals Anne Knol van Milieudefensie het noemt, is “goed nieuws voor de luchtkwaliteit en dus voor onze gezondheid”. Vorig jaar bleek al uit onderzoek, in opdracht van Milieudefensie, dat 70 procent van de inwoners van grote steden een verbod willen op vervuilende scooters en brommers.

Milieubewust in hot
Eerder dit jaar werd ook al een motie aangenomen waarin werd bepaald dat vanaf 2025 alleen nog uitstootvrije auto's verkocht mogen worden. Ook hier namen GroenLinks en ChristenUnie deel aan de motie.

Wanneer de tweetaktbenzinescooters verboden worden is nog niet bekend, omdat het voorstel ook nog door de Eerste Kamer moet. “Wij kunnen in ieder geval niet wachten", besluit Anne Knol van Milieudefensie.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.