Twitteraars tippen ANWB over A15

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De ANWB heeft de 63.000 volgers van ANWB Verkeer op Twitter gevraagd naar mogelijke oorzaken van het hoge aantal ongelukken op de A15 Gorinchem-Nijmegen.

De oorzaak van die toename op deze weg is niet echt duidelijk. Door de oproep aan de weggebruikers denkt de ANWB bruikbare informatie te krijgen

Reacties
Inmiddels heeft de ANWB zo'n 400 reacties ontvangen. In de mailtjes van weggebruikers wordt het ontbreken van matrixborden op bepaalde stukken van de A15 het vaakst genoemd. Automobilisten kunnen daardoor verrast worden door een file, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Andere pijnpunten zijn het tekort aan rijstroken, het vele vrachtverkeer en de wegversmallingen op bruggen en viaducten.

Bruikbare tips

Als blijkt dat er een duidelijk aanwijsbare oorzaak is voor het grote aantal ongelukken, zal de ANWB bij Rijkswaterstaat aandringen op maatregelen om de verkeersveiligheid op de snelweg te verbeteren.

 
Auteur: Joske van Lith

Omdat er meerdere ongelukken zijn gebeurd op de A15, vraag de ANWB aan weggebruikers via Twitter wat mogelijke oorzaken kunnen zijn.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.