TYCO/Holland Railconsult wint HSL-tender Portugal

dinsdag 3 augustus 2004
timer 2 min

Het consortium Tyco/Holland Railconsult (THR) heeft de internationale tender gewonnen voor het leveren van projectmanagementdiensten aan RAVE, de projectorganisatie die door de Portugese regering is belast met het realiseren van een HSL-netwerk in Portugal.

Zeven partijen deden mee aan deze internationale tender. De gunningcriteria omvatten onder meer prijs, plan van aanpak en bemensing. THR levert ondersteuning bij projectbeheersing, contractzaken, planning, informatietechnologie, kwaliteit, engineering en milieu. Het Portugese hogesnelheidsnetwerk bestaat uit drie lijnen: Lissabon-Porto, Porto-Vigo (in noordwest Spanje) en de verbinding Lissabon-Madrid. Dit netwerk van in totaal 600 km dubbelsporige lijnen gaan deel uitmaken van het Trans Europese Netwerk (TEN). De eerste fase van het project (2004-2005) staat in het teken van haalbaarheids- en voorontwerpstudies en het aanvragen van Europese subsidie. In de fase vanaf 2005 worden ontwerp en constructie uitgewerkt. De streefdatum voor oplevering is 2011. De totale kosten van het project worden geschat op circa 4 miljard euro.Tyco Engenharia is een Portugese dochteronderneming van de Amerikaanse multinational Tyco International Ltd. via Earth Tech Inc. Het bedrijf is momenteel betrokken bij de metro van Porto en de werkzaamheden aan de bestaande spoorverbinding tussen Lissabon en Porto. Adviesbureau Holland Railconsult bv opereert op de Nederlandse en Europese markt (ook onder de naam Movares) voor openbaar vervoer en infrastructuur.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.