Uitrol 80 iVRI’s in Metropoolregio Amsterdam gestart

vrijdag 16 februari 2018
timer 1 min

De eerste zes iVRI’s in Noord-Holland zijn in gebruik genomen op de N205 bij Schiphol. Daar kunnen de verkeerslichten het tegemoetkomend verkeer voortaan ‘herkennen’. Binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) worden later in 2018 nog eens tachtig slimme verkeerslichten geplaatst.

De eerste iVRI’s op de N205 worden nog gebruikt, om testen mee uit te voeren en door te ontwikkelen. “Door data-uitwisseling met het verkeerslicht is het binnenkort ook mogelijk om weggebruikers persoonlijk via een app op afstand te informeren over bijvoorbeeld de nog resterende tijd tot een rood of groen licht”, vertelt gedeputeerde Elisabeth Post.

Op korte termijn worden slimme verkeerslichten geplaatst bij nog eens vijftien kruispunten in Amsterdam. Ook de gemeenten Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede en Hilversum willen hun kruispunten op korte termijn aanpassen. De provincie Flevoland en gemeenten Almere, Lelystad en de Noordoostpolder kijken welke kruispunten op korte termijn slim worden gemaakt.

De uitrol van tachtig intelligente verkeerslichten in de Metropoolregio maakt onderdeel uit van de landelijke doelstelling om in 2018 een kwart van de 5500 verkeerslichten in Nederland slim te maken. Dit is een doelstelling van het Partnership Talking Traffic, waarbij de MRA is aangesloten.

De eerste slimme verkeerslichten zijn in gebruik genomen op de N205.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.