Utrechtse gemeenten investeerden 2 miljoen in verkeersveiligheid

woensdag 17 februari 2021

Sinds de Uitvoeringsverordening Mobiliteit media 2020 is vastgesteld hebben Utrechtse gemeenten voor circa 2 miljoen geïnvesteerd in het veiliger maken van het wegennet. Op grond van de regeling kunnen gemeenten en andere wegbeheerders in de provincie Utrecht subsidie aanvragen voor het verbeteren van de lokale verkeersveiligheid.

De provincie Utrecht wil zich inzetten om de verkeersveiligheid te verbeteren. De inrichting van de weg moet daarbij weggebruikers helpen zich veilig te gedragen. De provincie stimuleert gemeenten om actief aan de slag te gaan met het veiliger maken van hun infrastructuur. Een groot aandeel van het totaal aantal ongevallen gebeurt namelijk op het onderliggende wegennet. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor infrastructurele maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid op hun eigen wegennet.

Bijna 2 miljoen

In 2020 is via de regeling voor €981.000 aan subsidie toegekend aan gemeenten voor het verbeteren van de lokale verkeersveiligheid. Omdat gemeenten voor het ontvangen van de subsidie zelf ook 50% moesten bijdragen, is er in 2020 dus voor bijna 2 miljoen euro geïnvesteerd in de veiligheid van gemeentelijke wegen. Dit geld is o.a. besteed aan het aanleggen van verkeersdrempels en zebrapaden, het verkeersveiliger maken van fietsoversteken, het reconstrueren van kruispunten en het verwijderen van obstakels voor fietsers.

Stimuleringsregeling 2021

Ook in 2021 heeft de provincie subsidie beschikbaar voor het verbeteren van de lokale verkeersveiligheid; in het totaal gaat het om 3 miljoen euro. Gemeenten en andere wegbeheerders kunnen hiervoor via de provinciesite een aanvraag indienen. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.