Vakbeweging NVC: Denkt u mee over uw vakgebied?

dinsdag 29 september 2020

Wat is uw vakgebied? Welke impact heeft uw vakgebied op de samenleving? Wat zijn de gamechanges van nu waar het vakgebied als geheel en u als professional in het bijzonder het beste uit kunnen halen? 

Redactie

Uw ‘eigen’ Nationaal verkeerskundecongres wil nóg meer het vakgebied verkeer, vervoer en mobiliteit verbinden en ontwikkelen. Niet alleen door vakkennis en vakervaringen uit te wisselen via papers en pitches, maar nu ook door jaarlijks aandacht te besteden aan het interactief delen van visies op het vakgebied zelf.

Vakbeweging
Met deze stap willen Verkeerskunde en CROW het NVC transformeren tot een actieve, kundige en gepassioneerde vakbeweging. Tot een jaarlijkse ontmoeting van professionals op alle schaalniveaus en aanpalende disciplines om samen de tijdgeest te pakken, samen de grote lijnen te zien, samen de uitwerking te verkennen en samen te bepalen waar we in het komende jaar de schouders onder willen zetten.

Uitvraag: blog
We starten deze ‘vakbeweging’ met de eerste uitvraag aan u, vakprofessional, om uw visie op uw vakgebied verkeerskunde/mobiliteit te beschrijven in een blog. Wij vragen u om in 200 tot 800 woorden uw indruk te geven van de meest wenselijke ontwikkeling en impact van uw vakgebied.

U mag hierin ingaan op de actualiteit: hoe houden we de positieve bijvangst van de coronamaatregelen vast? Of op de nabije toekomst: hoe bouwen we een miljoen woningen en bieden we alle inwoners voldoende mogelijkheden om zich te verplaatsen voor woon-, werk- en sociale activiteiten en hoe zorgen we daarnaast voor ruimte om buiten te recreëren?  Maar u mag ook verder en dieper kijken: zijn de uitgangspunten van het vakgebied zoals we dat nu kennen rechtvaardig? Kunnen we voortborduren op de ingeslagen weg, of vraagt de tijd om herijking, om fundamenteel andere inzichten op de rol en betekenis van het fenomeen mobiliteit voor mens, samenleving en onze aarde? Deel uw visie!   

De congresorganisatie draagt in overleg met u zorg voor het publiceren van uw blog in de aanloop naar de congresdagen 29 oktober 2020 en 4 februari 2021. Uw blogs dienen als input voor het jaarlijkse interactieve NVC-programmaonderdeel ‘Vakbeweging’. Tijdens dit onderdeel willen we (jaarlijks) bepalen wat het vakgebied nu is, wat het moet zijn en hoe het in het komende jaar de meeste impact kan creëren: van agenderen naar programmeren. Samen komen tot een vakgebied dat het land in beweging houdt op een schone, inclusieve, integrale en veilige manier.

To do

  • Upload uw blog via www.nationaalverkeerskundecongres.nl/vakbeweging
  • Uw blog wordt in overleg met u gepubliceerd in aanloop naar 4 februari 2021.
  • Blogschrijvers die deelnemen aan het congres krijgen 50 euro korting op de toegangsprijs (deze korting geldt niet boven op andere kortingen, zoals de korting voor het schrijven van een paper).   

 

 

 

   

NVC Header
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

a) wordt dit bericht ook verstuurd naar organisaties voor stedenbouw, planologie (bv BNSP), geografie, milieu (VVM), .....?
b) en idem onderwijsinstellingen (bv Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten V.U.G.S of Ibn Battuta-RUG Ruimtelijke Wetenschappen)
c) kan ik steeds zien wie, met welke blogtitel (het hele verhaal hoeft niet), meedoen? Bijhouden lijst van auteurs + titel blog.

NVC is toch weer overwegend alleen verkeerskundigen. Niks mis mee, zelfs goed. Maar toch een pleidooi voor ook discussie in een multidisciplinaire setting.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.