Valysvervoer voorlopig gegund aan Transvision

maandag 19 februari 2018
timer 1 min

Vervoerder Transvision verzorgt ook de komende vier jaar het Valysvervoer. Deze publieke dienst voor mensen met een mobiliteitsbeperking is eigendom van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het ministerie van VWS draagt jaarlijks 60 miljoen euro bij.

De criteria van de gunning zijn voor tachtig procent gebaseerd op kwaliteit en voor twintig procent op prijs. Bij kwaliteit is er onder andere gekeken naar het gemak om verschillende soorten vervoer te combineren, communicatie met de reiziger en innovatie.

Combinatie
Transvision deed mee aan de aanbesteding in de combinatie met de Rotterdamse Mobiliteit Centrale en Zorgvervoercentrale Nederland. De gunning is voorlopig: de overige vier partijen die meededen aan de aanbesteding kunnen nog tot en met 8 maart in bezwaar gaan tegen de beslissing van het ministerie.

WMO-voorziening
Valys is een sociaal-recreatieve vervoersvorm en heeft in Nederland ongeveer 400.000 gebruikers. De WMO-voorziening is bedoeld voor bovenregionaal gebruik. Daar waar de regiotaxi tot 5 OV-zones rijdt, rijdt Valys door heel Nederland.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden