Vanaf 11 februari 2010 alleen nog OV-chipkaart in stadsregio Rotterdam

donderdag 5 november 2009
timer 3 min

De stadsregio Rotterdam wil vanaf 11 februari 2010 in de regio alleen nog de OV-chipkaart als geldig vervoersbewijs voor bus, tram en het Rotterdamse deel van Randstadrail accepteren. Het dagelijks bestuur van de stadsregio heeft op 4 november staatssecretaris Huizinga in een brief gevraagd, hiervoor op korte termijn aan de stadsregio toestemming te verlenen.

Portefeuillehouder Vervat vindt dat de vervoerders RET, Connexxion en Qbuzz er klaar voor zijn. Na de metro hoeven de reizigers nu ook in de tram en bus niet meer na te denken over zones en aantal strippen dat moet worden afgestempeld. Als de staatssecretaris positief op het verzoek besluit, kan vanaf 11 februari 2010 in de stadsregio Rotterdam alleen nog met de OV-chipkaart in het openbaar vervoer worden gereisd. Hiermee is de regio het eerste gebied in Nederland waar de OV-chipkaart volledig ingevoerd wordt en de strippenkaart definitief verdwijnt.

 

Iedereen staat klaar

Niet alleen de RET maar ook de vervoerders Connexxion en Qbuzz in de stadsregio Rotterdam staan klaar voor deze primeur wat betreft de invoering van de OV-chipkaart. De stadsregio vindt het belangrijk dat de vervoerders in de aangrenzende gebieden de mogelijkheid bieden om met de OV-chipkaart te reizen. Deze vervoerders (Arriva, HTM, Veolia) en NS hebben de stadsregio laten weten dat reizigers uiterlijk vanaf januari 2010 ook bij hen op saldo met de OV-chipkaart kunnen reizen. De stadsregio ziet dan ook met het volste vertrouwen een volledige overstap op de OV-chipkaart tegemoet.

 

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen, zoals het Platform Reizigers Openbaar Vervoer (PROV), het ministerie van Verkeer en Waterstaat en overheden in aangrenzende gebieden.

 

Wat gaat er veranderen?

Voor de metroreizigers verandert er niets. In de Rotterdamse metro is de OV-chipkaart

al vanaf 29 januari 2009 het enige geldige vervoerbewijs. Voor reizigers in de bussen en trams van RET, Qbuzz en Connexxion (op Voorne Putten Rozenburg) verdwijnt de strippenkaart definitief en wordt de OV-chipkaart het enige geldige vervoerbewijs. Dit geldt ook voor de reizigers op het Rotterdamse deel van RandstadRail tussen Pijnacker Zuid en Rotterdam. Met een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart met saldo kan de reiziger bij iedere vervoerder terecht.

 

Voor reizigers die met een abonnement in de Rotterdamse regio reizen, is het van belang dat ze hun papieren jaar- maand- en weekabonnement tijdig op de OV-chipkaart laten zetten. Ook de abonnementreizigers zullen vanaf 11 februari 2010 moeten in- en uitchecken in de bussen en trams van RET, Qbuzz en Connexxion. Om hun papieren abonnement op de OV-chipkaart te zetten kunnen deze reizigers terecht bij de RET Verkoop en Informatiepunten in Rotterdam, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel.

 

Reizigers worden de komende tijd door de vervoerbedrijven uitgebreid over de wijzigingen vanaf 11 februari 2010 geïnformeerd.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.