Vanmiddag op het NVC: praat mee in expertsessie over dilemma’s en data

donderdag 29 oktober 2020

Rond één uur is het zover: deel 1 van het eerste digitale Nationaal verkeerskundecongres gaat dan van start onder leiding van Pieter Litjens, directeur CROW. Na een ‘bestuurlijke’ inbreng van NVC-gastheer gedeputeerde Jeroen Olthof van provincie Noord-Holland, wordt het een actieve middag. U kunt meedenken over dilemma’s onder leiding van Lindy Molenkamp, directeur B&U provincie Noord-Holland en meepraten over de ‘digitale overheid’ onder leiding van Ineke Meijer, trekker van het  IenW- programma ‘Digitalisering overheden’.

13.35 uur:  Debat over dilemma’s 

Samen met u wordt vanmiddag verkend waar het vakgebied en u als professional staan aan de hand van concrete vragen over de volgende dilemma’s:
1: ( Beleid) De overheid investeert anti-cyclisch: vaak unimodaal en voor de langere termijn op basis van de kennis van dat moment. De corona-effecten hebben ons nieuwe potenties laten zien. Durven we het aan om echt slimmer te organiseren, gaan we het doen of blijven we hangen in de theorie?  
2: (uitvoering) Waar zitten de dilemma’s voor meer ‘gedoogbeleid’ zodat we toch onze doelen bereiken, bijvoorbeeld op het gebied van verkeersveiligheid, maar ook op het gebied van duurzaamheid?
Dilemma 3: En waar kies je voor als professional: ben je conformerend of sta je op?

Panelleden zijn Mario Jacobs, wethouder Tilburg,  Nina Veders, onderzoeker aan de HAN ( helaas verhinderd) en John Pommer, directeur CROW-KpVV. Debatleider is Lindy Molenkamp, directeur Beheer en Uitvoering  bij provincie Noord-Holland. 

14.45 uur: Datadebat


Het NVC-Datadebat 2020 focust dit jaar op de vraag: ‘Hoe digitaliseren overheden het mobiliteitsdomein?’ Debatleider Ineke Meijer trekt het IenW- programma ‘digitalisering overheden’. Folkert Bloembergen (RWS) vertelt hoe deze digitalisering doorwerkt binnen Rijkswaterstaat en het programma Talking Traffic. Peter-Jan Kleevens (gemeente Utrecht) gaat in op de ‘digitale gemeente’ en op verkeersmanagement. En Eric Mink (IenW) doet verslag van de publiek-private datarelaties achter de schermen van de MaaS-apps.
Tijdens deze expertmeeting  worden regelmatig vragen gesteld. Bent u al expert op dit gebied, of juist niet? Volg dit debat en deel uw kennis en uw vragen.

Kenniskeuzemenu

Rondom deze debatten is er een ruim keuzemenu aan kennissessies.  Zie : https://www.nationaalverkeerskundecongres.nl/programma#20201029 Fris uw vakkennis en deel uw ervaringen. En ontmoet nieuwe vakgenoten tijdens de speeddates. En er wacht u nog een verrassing aan het eind van het programma. 

1 ticket voor 3 NVC-bijeenkomsten

Nog niet aangemeld? De het snel, dan bent u verzekerd van deelname vanmiddag, dan wel van een terugblik, van de tweede editie op 4 februari en het (vooralsnog) live-postcongres op 20 mei 2021: www.nationaalverkeerskundecongres.nl/inschrijven]

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.