Veel boetes voor snorfietsers op Amsterdamse fietspaden

maandag 15 november 2021

Sinds vrijdag 12 november zijn er in één weekend ruim 600 snorfietsers in Amsterdam beboet die over fietspaden reden. Zij werden betrapt met behulp van camera's.

Sinds april 2019 moeten scooters op de meeste plekken in Amsterdam op de rijbaan rijden. Volgens de gemeente is dat veiliger en vermindert het de drukte op fietspaden. Toch houden veel bestuurders van scooters en snorfietsers zich daar niet aan.

Naast boa's besloot de gemeente daarom als proef ook camera's in te zetten die de kentekenplaten registreren. Waar bestuurders er in de eerste dagen van de proef nog vanaf kwamen met een waarschuwing, krijgen snorfietsers sinds vrijdag 12 november een bekeuring van 95 euro als ze zich niet aan de regels houden. AT5 meldt dat het stadsbestuur ook denkt aan het inzetten van verrijdbare camera's.

Overigens heeft het strengere snorfietsbeleid in Amsterdam resultaat. Waar er tussen april en oktober 2018 zo'n 100 ongelukken gebeurden met letsel waarbij een snorfiets betrokken was, was dat in 2019 nog maar 30. Ook zijn er minder bijna-aanrijdingen of woordenwisselingen en ruzies tussen snorfietsen en andere weggebruikers.

Veel boetes voor snorfietsers op Amsterdamse fietspaden
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ik voel mij als brommer liefhebber helemaal niet veilig op de rijbaan van 60Km wegen. Ik heb dit jaren lang gedaan om een auto uit te sparen deze voor mijn woon-werk gebruikt, maar werd diverse keren na een inhaal manouvre door een auto de berm in gedrukt! Alsof ik daar niet tussen hoorde.
Dus actie gevoerd om op het fietspad te mogen blijven rijden! En met succes!

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.