Veel Friezen willen alcoholslot

woensdag 12 maart 2008
timer 1 min

Meer dan 1000 Friezen hebben zich aangemeld voor de demo alcoholslot in Friesland. Uiteindelijk worden uit deze aanmeldingen 80 mensen gekozen die aan de proef gaan deelnemen. In hun auto wordt het alcoholslot gemonteerd; een startonderbreker die er voor zorgt dat de auto niet start als de bestuurder heeft gedronken. Die moet voor het starten even blazen.

Op 9 april geven voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF), en gedeputeerde Adema en minister Eurlings het startsein voor de proef, die tot 20 juni 2008 loopt. Doel van de demo is om ervaring op te doen met de in- en uitbouw van het alcoholslot en de werking van het apparaat. De minister kan dan, afhankelijk van de resultaten, bekijken of het alcoholslot ingezet kan worden om het aantal verkeersslachtoffers te verlagen.
De woordvoerder van het ROF is overdonderd door de grote belangstelling voor de proef. Onder de aanmelders zijn ook mensen die al eens beboet zijn voor het rijden onder invloed. De deelnemers worden in twee groepen verdeeld die verschillende soorten alcoholsloten gaan testen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.