Veiligheidsgevoel in ov verbeterd

dinsdag 2 juni 2009
timer 1 min
Re
Reizigers zijn steeds tevredener over de sociale veiligheid in het openbaar vervoer. Zij waarderen de sociale veiligheid met een 7,9 in 2008, dat is net iets beter dan in 2007 (7,8).
Dat blijkt uit de Reizigersmonitor Sociale Veiligheid Openbaar Vervoer 2008 en de Personeelsmonitor Sociale veiligheid stads- en streekvervoer 2008, die in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn opgesteld door het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV).

Het aantal reizigers dat slachtoffer en/of ooggetuige is geweest van een incident is in 2008 gelijk gebleven ten opzichte van 2007. De waardering van het personeel in het stads- en streekvervoer is met een 6,3 in 2008 gelijk gebleven ten opzichte van de laatste meting in 2006. Het personeel maakte in 2008 wel meer incidenten mee.


Begin 2009 zijn maatregelen genomen om de veiligheid in het ov te vergroten. Bij de politie is een veiligheidscoördinator OV aangesteld, om de samenwerking tussen vervoerbedrijven, politie en Openbaar Ministerie te versterken om de veiligheid te verbeteren. Ook is de Taskforce veiligheid openbaar vervoer ingesteld, waarin het ministerie van Binnenlandse Zaken en alle concessieverleners, vervoerbedrijven, politie en vakbonden samenwerken om op zeer korte termijn met aanvullende voorstellen te komen voor de verbetering van de veiligheid.

 
Auteur: Joske van Lith

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.