Veranda Parkeergarage en ParkControl in de prijzen

maandag 7 mei 2007
timer 2 min

Op de vakbeurs ParkeerVak 2007 in Den Bosch, werd goed, veilig, duurzaam en mooi parkeren beloond met twee prijzen. De Vexpan PPP-Award ging naar Architectenbureau Paul de Ruiter voor de Veranda Parkeer- garage Rotterdam. Sigmax PDA Solutions ontving de ParkeerVak Innovatieprijs 2007 voor haar handhavingsoplossing ParkControl.

Bij het bepalen van de winnaar van de Vexpan PPP-Award liet de jury zich vooral leiden door het thema ‘Aanwinst voor de omgeving’. De Veranda Parkeergarage Rotterdam is, zo oordeelde het deskundige panel, een voorbeeld van inpassing in de omgeving en mooi materiaal gebruik. Daarnaast komen de grote overspanningen de functionaliteit zeer ten goede, aldus de jury. Zes van de in totaal vijftien inzendingen werden genomineerd. Daarbij viel de buitenlandse inzending op; een plan voor een volledig transparante mechanische parkeergarage over de Kennedy Expressway in Chicago van Leven Betts Studio Architects uit New York. De jury noemde dit plan een verticaal transferium en een voorbeeld van anders denken over parkeervoorzieningen.

De prijs voor het bedrijf dat een innovatieve bijdrage levert op het gebied van parkeren én deelneemt aan de beurs ParkeerVak 2007 ging naar Sigmax PDA Solutions voor Park Control. Deze oplossing voor (parkeer)handhaving bestaat uit een compacte handcomputer, een printer en een back-office systeem. Dat met de handcomputer plaatsgegevens van een overtreding op basis van satellietinfo (GPS) automatisch kunnen worden ingevuld, en dat de voertuiggegevens na invoering van het kenteken automatisch bij het RDW worden gecheckt, waren doorslaggevend om Sigmax PDA Solutions tot innovatiefste deelnemer uit te roepen. De jury beoordeelde de in totaal vijftien inzendingen op het innovatieve karakter, de marktmogelijkheden en de brede toepasbaarheid van het product. Uit drie genomineerden kwam ParkControl als winnaar naar voren.

Ruim 2.600 vakmensen bezochten ParkeerVak 2007. Het evenement vond voor de tweede keer plaats en trok meer bezoekers dan de eerste editie. Met 135 stands was er een groei van 30 procent in oppervlakte van de beurs, aldus de organisatie.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.