Verkeerslicht Sofie gaat naar Canada

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het vrouwelijke voetgangerslicht Sofie van Vialis zal vanaf volgend jaar in Winnipeg, Canada op ludieke wijze aandacht vragen voor vrouwenrechten. In Winnipeg wordt gebouwd aan een mensenrechtenmuseum dat in 2014 haar deuren opent.

Door de speciale band met Canada en de Nederlandse prioriteit voor mensenrechten binnen haar buitenlandbeleid heeft de Nederlandse ambassade in Ottawa intensief contact met het mensenrechtenmuseum in oprichting. ‘Wij hebben voor deze plaatsing gekozen, omdat dit een leuke manier is om de vanzelfsprekendheid waarmee mannelijke figuren worden gebruikt op te merken’, aldus de ambassade.

Verkeerslichtvrouwtje komt uit Amersfoort
Verkeerslicht Sofie is in 2000 geboren bij een ludieke actie in Amersfoort, waarbij een onbekend gebleven actiegroep het verkeerslichtmannetje verving door een vrouwtje. Vialis maakte er een product van – aanvankelijk exclusief voor Amersfoort – , maar inmiddels ook aan te treffen in de stadscentra van Utrecht, Hilversum en Haarlem.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Sofie op weg naar Canada. (Foto: Vialis)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.