Verkeersremmende kunst in Friesland

dinsdag 9 december 2008
timer 1 min

In het Friese Hoornsterzwaag is een kunstwerk onthuld dat ervoor moet zorgen dat het verkeer afremt. Het kunstwerk is geplaatst vlakbij basisschool Op ‘e Grins, waar veel leerlingen oversteken. Het kunstwerk symboliseert de levensloop van de kinderen voor, tijdens en na de schoolperiode.

Ouders en leerkrachten vonden dat het verkeer langs de school rijdt en vroegen de Provincie om een kunstwerk te plaatsen. Dat moet de aandacht trekken van verkeersdeelnemers zodat zij afremmen en daardoor extra alert zijn op hun omgeving.
Het kunstwerk bestaat uit meerdere stalen buizen die vanuit één grote gekleurde koker uiteenvallen in meerdere richtingen. De grote koker staat symbool voor de kinderen die uit de omgeving op de school samenkomen. Op deze buis zitten gekleurde banden die verwijzen naar de door te lopen klassen en alle kennis die wordt overgedragen. Vanuit deze koker komen meerdere buizen met aan de uiteinden gekleurde bollen. Deze staan voor de leerlingen en de kleuren geven de verschillende karakters aan. Na de schoolperiode kiest iedereen zijn eigen richting en waaiert uit in de wijde wereld.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.