Verkeersveiligheids-posters op Zeeuwse energiehuisjes

dinsdag 20 februari 2007
timer 2 min

Het Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE), het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en energiebedrijf Delta N.V. zijn gestart met een proef met posters langs doorgaande waterschapswegen op Walcheren. Op bestaande objecten van Delta, meestal elektriciteitshuisjes, worden posters van verkeersveiligheidscampagnes geplaatst. Hierdoor blijft het aantal objecten langs de weg beperkt en wordt het landschappelijk karakter zo veel mogelijk behouden.

Tijdens de proef, die 1 februari van start ging en een jaar gaat duren, worden 24 aanplakbiljetten van alle in 2007 uit te voeren landelijke campagnes verkeersveiligheid op objecten van Delta gehangen. ‘Dat zijn in de regel kleine elektriciteitshuisjes’, zegt Danielle Steijn-Laing, woordvoerster van WZE. ‘De huisjes staan doorgaans 2 à 3 meter van de weg af. Het waterschap heeft zelf beoordeeld welke huisjes voor de proef in aanmerking komen en welke echt te ver liggen.’
Omdat het waterschap in de polder geen extra objecten wil, waren er voorheen langs waterschapswegen geen posters van landelijke verkeersveiligheidscampagnes te zien. Wél hingen gemeenten de plakkaten binnen de bebouwde kom, bijvoorbeeld aan lichtmasten.
ROVZ en het waterschap zijn verheugd dat op deze wijze op een verantwoorde en veilige manier bekendheid kan worden gegeven aan verkeersveiligheidsacties. Momenteel wordt de BOB-campagne weergegeven. In de loop van het jaar zal onder meer de campagne ‘Wij gaan weer naar school’ volgen, aldus de woordvoerster.
Energiebedrijf Delta wil graag meewerken aan de proef om uiting te geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid en vooral haar betrokkenheid bij de Zeeuwse gemeenschap.
Eind 2007 zal het WZE onderzoeken in hoeverre de posters blijven hangen en niet beschadigd worden. ‘Er wordt met name bekeken hoe vandalismebesteding de posterframes zijn.’
Als de proef slaagt, worden ook in de rest van Zeeland affiches opgehangen op Delta-gebouwen langs de waterschapswegen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.