Verkoop elektrische auto's streeft verkoop dieselwagens voorbij

dinsdag 8 oktober 2019
timer 1 min

Voor het eerst zijn er meer volledig elektrisch aangedreven op kenteken gezet dan dat er dieselwagens geregistreerd werden. Tot en met september dit jaar zijn er 29.811 nieuwe elektrische auto's geregistreerd (een toename van 127 procent), ten opzichte van 26.668 dieselwagens (een afname van 45 procent).

De cijfers zijn afkomstig van informatiebureau Aumacon. Ook de verkoop van hybridewagens laat een stijging zien, daarvan zijn er 25.505 verkocht in de periode van januari tot en  met september. Als deze trend doorzet, nemen hybrides de derde plek in de ranglijst over van diesels.

Benzine nog het meeste verkocht

Benzineauto's zijn nog altijd het populairst. Tot en met september werden er 248.646 op benzinewagens op kenteken gezet. Dat is wel een daling van 9,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.