Verlaging maximumsnelheid A27 mogelijk alternatief voor bomenkap

maandag 20 september 2021

De gemeente Utrecht en de provincie Utrecht stellen een alternatief voor de verbreding van de A28 bij Amelisweerd voor: verlaag de maximumsnelheid ter plaatse naar tachtig kilometer per uur. De gemeente en de provincie willen dat het Rijk een onafhankelijke onderzoekscommissie alternatieven voor de verbreding gaat onderzoeker, zodat het kappen van een stuk bos bij Amelisweerd voorkomen kan worden.

Door de snelheid te verlagen is het mogelijk om binnen de bestaande breedte van de snelweg meer rijstroken aan te leggen, verwachten de gemeente en de provincie. Beide partijen zijn tegen het huidige plan om de snelweg te verbreden van tien naar veertien stroken, omdat voor de verbreding bos gekapt moet worden en de natuur aangetast zal worden. 

Het plan is vorig jaar omgezet in een tracébesluit. De Raad van Staate vernietigde eerder echter al een tracébesluit naar aanleiding van de stikstofaffaire. 

De gemeente en provincie vinden wel dat de bereikbaarheid van de regio beter moet, mede op het oog op verwachte verstedelijking.  "Daar zijn we nu totaal niet op ingericht", aldus gedeputeerde Mobiliteit Arne Schaddelee (ChristenUnie) tegen de NOS. "Herziening van het tracébesluit biedt kansen om ons ov en de Ring Utrecht beter te integreren met de noodzakelijke woningbouw en het geliefde groen in onze regio."

Lees binnenkort ook het interview met gedeputeerde Arne Schadelee in Verkeerskunde 4/2021!

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.