Verlicht Zoetermeers nachtnet voor fietsers

maandag 24 oktober 2016
timer 1 min

Het Zoetermeers nachtnet voor fietsers is een netwerk van goed verlichte fietsroutes waar gebruikers ook in het donker met een gerust gevoel kunnen fietsen. Dit nachtnet wordt op vrijdag 28 oktober officieel geopend.

Een groot deel van de fietsroutes in Zoetermeer loopt, mede vanwege de verkeersveiligheid, niet direct langs de openbare weg. Nadeel hiervan is dat deze fietspaden ‘s nachts vaak donker en ook wat meer afgelegen zijn. De gemeente Zoetermeer wilde iets aan deze subjectieve onveiligheid doen, en besloot een aantal jaar geleden besloten om een nachtnet op te zetten.

Zoetermeer heeft hiervoor haar fietsnetwerk geschikt gemaakt voor gebruik in de donkerder uren met verschillende maatregelen: glow-in-the-dark-fietspaden, een discotunnel, het verwijderen van struiken, en vooral veel verlichting. Nachtnet Fiets verbindt scholen, sportcomplexen, horeca, uitgaansgelegenheden en winkelcentra met de wijken.

Genomineerd verkersveiligheidsproject
Begin dit jaar is Zoetermeer genomineerd met Nachtnet Fiets, als een van de drie beste nationale verkeersveiligheidsprojecten van 2016 van Nederland. Nu het vroeger donker wordt (wintertijd), moet fietsen ook in de uren met minder daglicht prettig zijn, alleen en ook samen met anderen.

Meer informatie op www.nachtnetfiets.nl en/of download de app Nachtnet Fiets.

 

 

verkeerskunde artikel

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden