Vernieuwd DITCM versterkt Nederlands C-ITS-netwerk

dinsdag 23 mei 2017
timer 1 min

Met de presentatie van een vernieuwd DITCM, hebben Nico Anten (managing director Connekt) en Benno Hüsken (directeur AutomotiveNL) een nieuwe samenwerking bekrachtigd. Deze samenwerking versterkt het C-ITS-netwerk in Nederland, doordat één gemeenschappelijke agenda en een gemeenschappelijk programma worden ingezet.

DITCM is hét Nederlandse opschalingsprogramma voor Coöperatieve Intelligente Transportsystemen (C-ITS). Het nieuwe DITCM zet zich in voor een betere doorstroming, CO2-reductie en verkeersveiligheid. Bovendien vergroot verdere samenwerking en opschaling de economische kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Uitrol C-ITS versnellen
“DITCM verbindt de C-ITS-ontwikkelingen in Nederland vanuit de gezamenlijke ambities van de leden van AutomotiveNL en Connekt. Het doel is om grootschalige uitrol van C-ITS in Nederland te versnellen en te realiseren om de maatschappelijke en economische doelen te behalen”, aldus DITCM-programmamanager Joëlle van den Broek.

Nieuwe kansen
Met de doorstart van DITCM wordt de organisatie en het ledennetwerk van DITCM Innovations ondergebracht bij Connekt en AutomotiveNL. Leden van beide organisaties hebben nu toegang tot het DITCM-programma. De programmaraad van DITCM is adviserend en sturend in de inhoudelijke koers van DITCM. Programmamanager Joelle van den Broek zal het DITCM-gezicht blijven.

(Bron: Connekt)

De samenwerkende partijen AutomotiveNL en Connekt geven een nieuwe boost aan DITCM.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.