Versnellen naar een verbonden vakgebied

donderdag 29 december 2016
timer 1 min
Ho
Hoe kan het Kennisportal Mobiliteit en Transport, KMT, herleven en alsnog de doelen halen waarvoor het is opgericht? De vakgroep Verkeer en Vervoer van het KIVI heeft met steun van Transumo enige jaren geleden het kennisportal Mobiliteit en Transport opgericht: www.kennisovermobiliteit.nl/voorpagina. Doelen van dit platform zijn: verbinden van vakkennis en van vakgenoten. Samen met het TransitieTeam Verkeer en Mobiliteit is een proces gestart om opnieuw werk te maken van een verbonden vakgebied via het KMT.

De provincie Overijssel bood eind oktober een ‘Versnellingskamer’-sessie aan om de doelen en missie van het portal en die van het transitieteam naast elkaar te leggen en te kijken of er voldoende draagvlak is samen op te trekken. Unaniem besloten de 15 deelnemers aan de Versnellingskamer dat het vakgebied gebaat is bij een platform dat vakkennis selecteert, rubriceert en vooral ontsluit. Een kleine werkgroep gaat binnenkort rond de tafel om een actieplan te smeden. 

Bekijk hier de historie van het Transitieteam en een fotoverslag van de Versnellingskamer-sessie. 

Marcus Popkema, docent Windesheim en lid TransitieTeamVM

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.