Vervoerders worden verplicht om actuele OV-reisinformatie te geven

vrijdag 13 november 2009
timer 1 min
Ri
Rijk, provincies en stadsregio’s (de vervoersautoriteiten) worden opdrachtgever voor de Nationale Databank OV, zodat de ov-reiziger op ieder moment en overal over actuele reisinformatie beschikt. Vervoerders worden verplicht om naast de statische reisinformatie ook de actuele reisinformatie beschikbaar te stellen voor reisinformatiesystemen.

Deze verplichting wordt vanaf 2010 in alle concessies van het stad- en streekvervoer opgenomen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat zal deze verplichting in de vervoersconcessie met NS opnemen. Staatssecretaris Huizinga gaat, door middel van een wijziging van het Besluit Personenvervoer, zorgen dat vervoerders ook verplicht zijn om gegevens over de tarieven op basis van OV-chip en informatie over de toegankelijkheid van het OV voor mensen met een beperking beschikbaar te stellen.

Door gebrek aan regie en samenwerking komt een goed werkend en actueel reisinformatiesysteem onvoldoende van de grond. Met het opdrachtgeverschap nemen de vervoersautoriteiten de regie in handen. Uitvoering en beheer van de Nationale Databank OV zal worden aanbesteed; ook 9292 kan daaraan deelnemen, evenals overige geïnteresseerde marktpartijen, aldus Huizinga.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.