Vlaams Verkeerscentrum zendt persoonlijke verkeersinformatie via de mail

dinsdag 29 maart 2005
timer 2 min

Iedere dag gratis verkeersinformatie over jouw route via de e-mail. Voor vertrek lezen of je op weg naar huis files, werkzaamheden, ongevallen of andere calamiteiten kunt verwachten. Die service biedt het verkeerscentrum Vlaanderen sinds medio maart. Op de vorig jaar gelanceerde website met algemene real-time verkeersinformatie kan nu ook verkeersinformatie op maat worden aangevraagd.

Spitsmail. Zo heet de nieuwe service van het Verkeerscentrum Vlaanderen. Via de website www.verkeerscentrum.be wordt automatisch en in real-time verkeersinformatie gegenereerd uit het centrale systeem van het Verkeerscentrum. Met het invullen van een inschrijfformulier op de website (button Spitsmail) kunnen mobilisten aangeven welke informatie zij persoonlijk wensen te ontvangen over welke wegen en op welke tijdstippen.
Met Spitsmail krijgen zij bijvoorbeelden aan het einde van de werkdag een overzicht van de files, werkzaamheden of ongevallen op het traject naar huis in hun mailbox.
Later dit jaar wordt de website van het Verkeerscentrum nog uitgebreid met een selectie van live camerabeelden. Het Verkeerscentrum Vlaanderen valt onder het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en is een gezamenlijk initiatief van de afdeling Verkeerskunde en de afdeling Elektriciteit en Mechanica Antwerpen (EMA/AOSO). De afdeling Verkeerskunde is verantwoordelijk voor het operationele gedeelte, terwijl EMA/AOSO garant staat voor de technische uitbouw en ondersteuning. Het Verkeerscentrum monitort en beheert het verkeer op het snel- en gewestwegennet en verspreidt hierover verkeersinformatie.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.