Voorwaardelijke taakstraf voor agent die verkeersongeval veroorzaakte

woensdag 1 september 2021

De rechtbank in Arnhem heeft een 60-jarige politieagent veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur. De motoragent veroorzaakte op 20 november 2021 een verkeersongeval waarbij twee minderjarige fietsers betrokken waren, in de buurt van het Gelderse Babberich. 

De agent reed tegen de richting in op het fietspad. Daarbij kwam hij in aanrijding met de fietsers. De rechtbank stelt dat de agent te hard reed om tijdig te stoppen. Daarmee wordt de agent aanmerkelijke onvoorzichtigheid aangerekend. 

De agent was bezig met een verkeerscontrole. Hij reed op het fietspad om een landbouwvoertuig staande te houden wegens verblindende werklampen. De agent en de fietsers raakten bij het ongeval gewond. De rechter noemt het in de verklaring 'wrang dat hij met zijn handelen juist een ongeval wilde voorkomen, maar dat dit averechts uitpakte.'

Lees hier de uitspraak.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.