Voorwoord: Gelezen en gezien (VK 1/2015)
vrijdag 30 januari 2015
timer 2 min

Het eerste nummer van 2015.
Met een schone witte cover in een aangepast formaat op weg naar een nieuwe formule. Verkeerskunde zet een nieuwe koers uit naar: nieuwe vakkennis, de vakmens en de ontwikkeling van het vak. Deze - naar mijn idee - waardevolle kans krijgt Verkeerskunde, nu Verkeer in Beeld, het zusterblad van Verkeerskunde, zich juist gaat richten op de actualiteit en op de praktische toepassingen. Zo geven beide bladen samen, de ene maand Verkeerskunde en de andere maand Verkeer in Beeld, naar onze indruk, een goed beeld van de volle breedte van het vakgebied.

De uitgever van Verkeer in Beeld heeft vorig jaar een digitale community geopend voor 6 vaktitels op het gebied van ruimte, verkeer en mobiliteit. En ook Verkeerskunde kwam er bij. Nog niet als volledig onderdeel van dit digitale netwerk, maar eerst nog met een aparte nieuwsbrief en website. Wel kunt u via Verkeerskunde nu al gebruik maken van de voordelen die deze community biedt. Kijk gerust eens rond op het platform via: www.verkeerinbeeld.nl

In deze uitgave tonen we deels al waar Verkeerskunde naar toe wil, met een samenvatting van een wetenschappelijk artikel door een Nederlandse verkeerskundige geschreven voor een Engelstalig journal. Ik hoop dat dit artikel het eerste is in een lange reeks, want het kan toch niet zo zijn dat de echt fundamentele vakartikelen ‘ongelezen en ongezien’ de grens over gaan. Didier van de Velde bijt het spits af.

En nog een primeur: voor de eerste keer kunt u de gasthoofdredacteur en de sprekers in het dossier ontmoeten tijdens een vakdebat, dat volgt op de bladpublicatie. Meer info volgt.

Ten slotte als extraatje: de bijlage Trends 2015. Een interessante vogelvlucht door het vakgebied met voor mij een duidelijke rode draad: de weggebruiker komt in beeld, niet meer als getal, maar met een gezicht. 

Nettie Bakker, hoofdredacteur
nettie@verkeerskunde.nl  

 
Auteur: Margriet Verhoog

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden