Voorwoord: Verrassend (VK 5/2016)
vrijdag 21 oktober 2016
timer 2 min

Wat verandert er niet? Best nog wat. Emiel Reiding, hoofd strategie bij het ministerie van IenM, schat als geen ander in hoe de toekomst er uit zal zien. Hij verdeelt de Rijksgelden voor investeringen in de infrastructuur. Daar kun je niet te licht over denken en al helemaal niet onzorgvuldig mee omgaan. Wat volgens hem onveranderlijk blijft, is dat de mens graag ’s nachts slaapt en ’s avonds graag rond 6 uur eet. Ons natuurlijke bioritme zal de tand des tijds glorieus doorstaan.

In een wereld die bijna op zijn kop staat van de veranderingen, lijkt een enkele zekerheid een verademing, een baken.

Wat minder expliciet benoemd in dit nummer, maar toch in veel artikelen tussen de regels te lezen, is nóg een zekerheid. Namelijk dat de mens een sociaal wezen is, dat mobiliteit de mens in staat stelt om te communiceren, om contacten te leggen en nieuwe verbindingen aan te gaan.

Dit wetende, spelen we met het komende Nationaal verkeerskundecongres op safe: We geven vorm aan ontmoetingen, zelfs aan verassende ontmoetingen, in de veronderstelling dat verrassende ontmoetingen tot verrassende nieuwe verbindingen kunnen leiden. Belangrijk, want nieuwe verbindingen lijken randvoorwaardelijk om een verrassende toekomst tegemoet te gaan. Of het nu gaat om mobiliteitsplánnen, om de uitvoering ervan of de financiering.

Maar ook aan de zekerheid die Emiel Reiding terecht noemt, komen we ruimschoots tegemoet: op 2 november staat u rond zessen een verrassend diner te wachten op het NVC-precongres en de congresdag zelf, op 3 november, sluiten we rond die tijd af met een stevige borrelhap. Tussentijds kunt u zelfs overnachten. We nemen het zekere voor het onzekere.’

 

Nettie Bakker, hoofdredacteur, nettie@verkeerskunde.nl

Auteur

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden