Vrijwel geen files op Nederlandse wegen tijdens eerste dag lockdown

maandag 20 december 2021

Maandag 20 december is de eerste werkdag van de lockdown die op zondag 19 december om 05:00 inging. Om 08:30, normaal gesproken het drukste moment op de Nederlandse wegen, was er enkel op de A15 bij Rotterdam sprake van vertraging vanwege ongevallen. Verder meldden Rijkswaterstaat en de ANWB geen files.

Op maandag 13 december stond er op hetzelfde moment ongeveer 90 kilometer aan files. Ook dat is weinig: vóór het uitbreken van de coronapandemie in Nederland stond er op een gemiddelde maandagochtend ongeveer 350 kilometer file. 

Een andere dag die eruit springt als opvallend rustig was 15 november, de eerste maandag na het aanscherpen van het thuiswerkadvies naar 'werk zoveel mogelijk thuis'. Toen stond er 92 kilometer file.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.