Wandelnet: tweederde wandelaars loopt vaker een ommetje

vrijdag 24 april 2020
timer 5 min

Meer dan tweederde van de wandelaar loopt vaker een rondje vanuit huis dan voor de coronacrisis, blijkt uit onderzoek van Stichting Wandelnet. Dit doen de wandelaars om fit en gezond te blijven, voor de ontspanning om gewoon om er even uit te zijn. Vrijwel alle respondenten (98%) geven aan nog te wandelen, de wandelaar die dat niet doen geven aan moeite te hebben om voldoende afstand te houden.

Er even tussenuit

Traditioneel zijn gezondheid en ontspanning de hoofdredenen om te wandelen, momenteel is dat echter 'er even tussenuit' (64%). Dit was in 2015 nog maar 33%. Eén van de respondenten: “Een rondje lopen is in deze tijd belangrijk voor mij, omdat ik na een dag thuiswerken even wat frisse wind door mijn hoofd nodig heb.” 

#rondjelopen

Wandelnet stimuleert via de online campagne #rondjelopen mensen om de wandelschoenen aan te trekken en een ommetje te gaan doen. Lees hier tips van Wandelnet. 
Het grootste deel (59%) van de wandelaars wandelt momenteel alleen in de eigen omgeving. Het merendeel wandelt alleen of samen met huisgenoten. Ankie van Dijk, directeur Wandelnet: “We maken graag samen met partners zoals de Fietsersbond en het ministerie een plan hoe dit er uit moet zien in de anderhalvemeter-samenleving”. 
 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.