Wat 'bezielt' Ab Schelling, Schelling advies? (VK 5/2016)

vrijdag 21 oktober 2016
timer 2 min

Ab Schelling: 'Ik moet achteraf wel eens denken aan deze opmerkelijke Playmobil-voorkeur'

 

Verkeerskunde zoekt naar de persoonlijke bezieling van vakgenoten om daarmee een beeld te schetsen van de waarde van dit vakgebied voor de samenleving. In deze aflevering de bezieling van Ab Schelling, Schelling Advies.

'Als kind van een jaar of 8 speelde ik regelmatig met Playmobil. En ik was niet de enige. Mijn buurjongen had ook hele kisten vol. Het grote verschil tussen zijn collectie en die van mij was dat hij paarden, cowboys, een sheriff en een hand vol bandieten had. En een saloon. Ik had allemaal mannetjes met gestreepte hesjes, een drilboor, een wals, verkeersborden en een garage.

We ruilden gretig want wat had ik nou aan een cowboy bij mijn wegwerkzaamheden. Ik moet achteraf wel eens denken aan deze opmerkelijke Playmobil voorkeur. Kennelijk hebben civiele techniek en verkeer al vanaf het begin in mijn bloed gezeten. Mijn familie werkt niet in de sector en de keuze voor mijn studie heb ik geheel zelfstandig gemaakt.

Gesprek met de decaan

De decaan vroeg mij op een middag bij haar te komen om over mijn studiekeuze te praten. Ik zat toen in klas 6. Heel lang heeft dit gesprek niet geduurd, want na een half uur was het voor mij wel duidelijk. Ik ging Civiele Techniek studeren in Delft. Ik heb nog getwijfeld aan Wiskunde, maar dat leek mij toch niet praktisch genoeg.

In mijn huidige werk ga ik ook altijd zo praktisch mogelijk te werk. Wat is het probleem? Hoe lossen we dat op? Wat gaat dat kosten? Wie gaat dat betalen? Dat soort simpele vragen met nuttige oplossingen hebben mijn voorkeur. Ik ben niet zo’n onderzoeker. Meer een projectleider.

Als je mij vraagt of ik de juiste keuze heb gemaakt dan zeg ik volmondig ja. Ik vind het vak nog steeds uitdagend. En mijn vak geeft mij de ruimte om mijn werkzaamheden anders te organiseren dan ik circa 20 jaar geleden deed. Ik werk nu zelfstandiger en flexibeler dan bij de start van mijn carrière. Deze verandering is een bewuste keuze waardoor ik een frisse kijk op mijn projecten kan blijven houden.’

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.