Wat 'bezielt' Magrita Noordmans? VK 2/2016
vrijdag 25 maart 2016
timer 3 min

Magrita Noordmans: ‘Mijn oog valt op een foto van een dame in een Rijkswaterstaatjas’


Waarom koos u voor verkeerskunde/mobiliteit en zou u vandaag opnieuw daarvoor kiezen? Verkeerskunde zoekt naar de persoonlijke bezieling van vakgenoten om daarmee een beeld te schetsen van de waarde van dit vakgebied voor de samenleving. In Verkeerskunde 2/2016: de bezieling van Magrita Noordmans, directeur business development en innovatie bij ENGIE Infra & Mobility

‘Het is eind jaren 80. Locatie: scholengemeenschap te Emmen. Vervolgopleidingen presenteren zich. Ik loop rond en het enige wat ik weet is dat ik een opleiding wil doen die niet gewoon is. Ik wil dus niet, zoals mijn klasgenoten bedrijfskunde of economie studeren. Ik vind aardrijkskunde leuk en al snel trekt het vak sociale geografie mijn aandacht. Maar dan valt mijn oog op een foto van een dame in een Rijkswaterstaatjas, die naast een verkeerslicht staat. Dat vind ik apart en mijn keuze is snel gemaakt.

Kick

Gelukkig kon ik deze keuze maken, want ik vind het vakgebied na alle jaren nog steeds leuk. Eenmaal aan het werk volgden onderzoeken naar de locatiekeuzecriteria voor transferia, Fuzzy Logic voor toeritdosering, het realiseren van een concept voor het slim ritsen met elektronische gidsen en het opzetten van een EV business, elkaar op. Steeds geeft het me een enorme kick als je iets wat je zelf hebt bedacht, ook werkelijkheid ziet worden op de weg.

Ik heb het me, met de keuze voor innovatieve onderwerpen, overigens niet makkelijk gemaakt. Fuzzy Logic?, daar hadden ze op de opleiding nog nooit over gehoord. En een led-lijn in de weg die weggebruikers moet begeleiden: dat kon toch nooit de toekomst zijn? Elektrische auto's? Nee, dat zou niet van de grond komen. Elektrische fietsen dan? Alleen voor ouderen. Maar hoeveel elektrische auto’s rijden er intussen in Nederland en hoeveel bedrijven zijn bezig met toekomst van morgen?

Verschil maken

Dus laten we onze ogen openhouden voor nieuwe ontwikkelingen en steeds nadenken over wat deze toepassingen nodig hebben, in plaats van ervan uitgaan dat het er nooit van zal komen. Het verschil maken in de mobiliteitswereld door vernieuwingen te realiseren en laten zien dat vernieuwingen zeker mogelijk zijn. Dat heeft me altijd gedreven en geeft me veel energie.

Wie helpt mee?
Wat me nu te doen staat is de mobiliteitswereld opentrekken, want deze is zeer verzuild en kan wel wat vernieuwing gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat deze vernieuwing een versnelling kan krijgen als we op zoek gaan naar integrale verdienmodellen over de zuilen heen. Want er zijn meer zuilen die aan een opfrisbeurt toe zijn. Wat ik overigens wel kan gebruiken, zijn medestanders, die meehelpen om deze versnelling te realiseren. Immers, de wereld verandert snel en heeft ons nodig. Wie helpt mee?’

Over ENGIE,  voorheen Cofely
ENGIE Services laat techniek werken voor haar klanten. Met circa 6000 medewerkers werken we aan innovatieve concepten, integrale en duurzame oplossingen voor onze klanten in de industrie, energie, infrastructuur en utiliteit. We ontwerpen en implementeren slimme (lokale) vernieuwbare technologische oplossingen, leveren geïntegreerde services en zetten hierbij digitalisering in.

 

Samen met ENGIE Energie vormen wij ENGIE Nederland. Door onze krachten te bundelen ontstaat er een unieke combinatie van vaardigheden en kennis op het gebied van duurzame energie, technologie en digitalisering.  Als onderdeel van de internationale ENGIE Groep willen wij als één merk een leidende rol in de energietransitie spelen.

 

 

Auteur

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden