Wat 'bezielt' Remco Smit, student Windesheim VK3/2016
donderdag 26 mei 2016
timer 3 min

Remco Smit: 'Als kleine jongen was ik gefascineerd van alles wat vier wielen had en bewoog'

Waarom koos u voor verkeerskunde/mobiliteit en zou u vandaag opnieuw daarvoor kiezen? Verkeerskunde zoekt naar de persoonlijke bezieling van vakgenoten om daarmee een beeld te schetsen van de waarde van dit vakgebied voor de samenleving. In Verkeerskunde 3/2016: de bezieling van Remco Smit, student Windesheim.

'Mijn naam is Remco Smit, 23 jaar oud. Momenteel studeer ik af als student Mobiliteit aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Mijn afstudeeronderzoek doe ik voor Royal HaskoningDHV. Voor ik daar meer over ga vertellen, licht ik graag toe wat mij gemotiveerd heeft om voor dit vakgebied te kiezen?

Als kleine jongen was ik gefascineerd van alles wat vier wielen had en bewoog. Mijn ouders struikelden geregeld over mijn speelgoed auto’s en met een eigen skelter maakte ik bovendien de buurt onveilig met de rest van de kinderen in de straat. Daarnaast vond ik een dag uit met de trein een hele belevenis! Later op de middelbare school kwam mijn voorkeur voor techniek terug. Ik koos op de HAVO voor een extra vak, namelijk ‘technasium’. 

Pubertijd

Door de jaren heen heb ik altijd graag wat willen doen met verkeer, vervoer en mobiliteit. Mijn vader maakte mij in een tijd dat ik volop genoot van de pubertijd attent op de hbo-opleiding Mobiliteit/Verkeerskunde. Ik had niet lang nodig om te beseffen dat dit vakgebied goed bij mij zou passen, het leek me direct interessant. Na het afronden van de middelbare school begon ik daarom met veel plezier aan de opleiding.

Stages

Op de hbo-opleiding Mobiliteit wordt de basis gelegd voor alles wat belangrijk is in het vakgebied. Vakken zoals verkeersmanagement, mobiliteitsmanagement, verkeersmodellen en verkeerspsychologie worden gegeven. Daarnaast komt er basis wiskunde en statistiek naar voren en werken we in projecten aan mobiliteitsoplossingen voor de praktijk. Echt wijzer wordt je tijdens de stages. Zo heb ik als Groninger bijvoorbeeld een half jaar stage gelopen in Rotterdam bij de Verkeersonderneming. Hier heb ik gewerkt aan een project om minder verkeer in de spits te realiseren op de A20.

Techniek en menselijk gedrag

Zoals ik eerder aangaf studeer ik momenteel af. Samen met een studiegenoot onderzoeken we de invloed van weersomstandigheden op de doorstroming van kruispunten met verkeerslichten. De combinatie van techniek en menselijk gedrag maken dit een interessant vraagstuk. Ik kijk er naar uit om straks aan het werk te gaan in het vakgebied. De inmiddels opgedane kennis en ervaringen wil ik graag toepassen en uitbouwen de praktijk! 

Auteur

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden