Wat 'bezielt' Ton Hendriks VK 3/2016

donderdag 26 mei 2016
timer 2 min

Ton Hendriks: 'Werken is een mooie uitvinding, werken bij de ANWB helemaal'


Waarom koos u voor verkeerskunde/mobiliteit en zou u vandaag opnieuw daarvoor kiezen? Verkeerskunde zoekt naar de persoonlijke bezieling van vakgenoten om daarmee een beeld te schetsen van de waarde van dit vakgebied voor de samenleving. In Verkeerskunde 3/2016: de bezieling van Ton Hendriks, verkeerskundige bij de ANWB.

'Ik koos indertijd voor de studie verkeerskunde omdat de studie inkijk geeft in een veelheid aan disciplines: van  psychologie, weg – en waterbouw, economie, sociologie, (verkeers)planologie, recht, verkeerstechnisch ontwerpen tot en met communicatietechnieken. Dat ligt me.

Werken in is sowieso een mooie uitvinding. Werken bij de ANWB helemaal. Heel veel van de genoemde disciplines komen ook echt in mijn werk terug.

Bij de ANWB gaat het heel direct om de leden, weggebruikers. Voor hen probeer ik alles zo goed mogelijk te regelen. En ik ben steeds met ze in contact.

Continu krijg ik  gratis suggesties van leden om zaken anders te regelen. Soms roep ik ze op via twitter, soms via de Kampioen die ons maandelijks in contact brengt met miljoenen lezers. Maar even zo vaak komen de suggesties spontaan naar me toe. 

Mijn taak is het om de veelheid aan suggesties op waarde te schatten, in een breder perspectief te plaatsen en af te wegen tegen andere belangen. Daar heb je een brede kijk op de maatschappij bij nodig.

Ik werk intussen al bijna 40 jaar bij de ANWB en het blijft leuk. De maatschappij verandert, de leden veranderen en het werk verandert.  Het is elke dag anders.' 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.