Westervoort ontwerpt winnend waarschuwingspaneel

dinsdag 4 juli 2006
timer 2 min

In maart nodigde City Tec wegbeheerders uit om een ‘eigen’, op maat gesneden IWAP-toepassing te ontwerpen. IWAP staat voor intelligent waarschuwingspaneel. Dit paneel is zo ontworpen dat het voor verschillende doeleinden kan worden ingericht. De gemeente Westervoort wint de prijs - het kosteloos uitvoeren van het ontwerp - omdat het een oplossing biedt voor een actueel verkeersprobleem: het aanrijden van een road-blocker.

In de gemeente Westervoort is in het centrum een road-blocker geplaatst die een bussluis beveiligt. Sinds de plaatsing is de blocker regelmatig aangereden. Al die reparaties vormen inmiddels een aardige kostenpost en de blocker is telkens weer een periode buiten bedrijf. Reden voor Toon Albers en Louis ten Broeke van de gemeente Westervoort om deel te nemen aan de wedstrijd en een specifiek waarschuwingspaneel te ontwerpen voor dit probleem. CityTec heeft dit ontwerp als winnaar gekozen vanwege de herkenbaarheid van het probleem. Peter Wolters, bedenker van het IWAP-concept: 'In ons verzorgingsgebied worden deze voorzieningen ook met regelmaat aangereden. Hopelijk is dit de goede oplossing voor dit probleem.'
Tessa Odijk, woordvoerster van City Tec, geeft aan dat er ruim twintig ontwerpen zijn ingestuurd voor de wedstrijd. ‘Daar zit een aantal originele ontwerpen bij waarvan we denken dat er meer mee te doen is.’ Het winnende concept uit Westervoort is mede gekozen omdat er verschillende technische disciplines in zijn verwerkt. Het werkt met dynamische verlichting - de waarschuwingslampjes gaan pas branden bij een naderend voertuig - en het bevat speciale belettering.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.