WHO: verkeersveiligheid en –handhaving verbeteren

vrijdag 17 juli 2009
timer 1 min

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept op tot meer maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren, en daarmee het aantal verkeersdoden te verminderen. Jaarlijks vallen er wereldwijd meer dan één miljoen verkeersdoden.

De WHO heeft het rapport ‘Global Status Report on Road Safety’ gepresenteerd. Daarin worden de verkeersveiligheidsmaatregelen beschreven die zijn genomen in 178 landen, zoals sneldheidsbeperkingen, maatregelen om alcohol in het verkeer tegen te gaan, gordel- en helmgebruik.

 

Uit de studie blijkt dat de helft van de 1,27 miljoen verkeersdoden valt onder voetgangers, motorrijders en fietsers. In slechts 57% van de landen is het gebruik van gordels verplicht, in minder dan eenderde zijn de snelheidslimieten volgens de basiscriteria ingevoerd. Ook blijkt uit de studie dat in de helft van de landen wetten zijn voor het gebruik van kinderzitjes.

Meer dan 90% van de verkeersdoden valt in landen met lage- tot midden-inkomens, terwijl daar maar 48% van het totaal aantal auto’s rondrijdt.  

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.