Wie volgt @Verkeerskunde? (VK 3/2014)

maandag 28 april 2014
timer 2 min

@leoniewalta is het twitteraccount van Leonie Walta, wetenschapsjournalist en hogeschooldocent. Wat vindt zij van Twitter?

Twitter brengt me vaak op nieuwe ideeën, zo kwam ik er bijvoorbeeld via dit medium achter dat de VHTO vrouwen zocht om gastlessen over techniek te geven op basisscholen. Dit heb ik nu al een paar keer gedaan en het is erg leuk, de kinderen zijn meestal heel nieuwsgierig.

Waarover twitter je?

Meestal plaats ik links naar mijn stukken. Bijvoorbeeld nieuwe berichten op mijn transportblog waarin ik schrijf over persoonlijke ervaringen en ideeën over reizen per vliegtuig, trein, auto, ov of fiets. En ik tweet of retweet nieuws dat ik tot de verbeelding vind spreken, waarbij je fantasie de vrije loop kunt laten. Vaak op het gebied van verkeer en vervoer maar ook als een slang een krokodil heeft opgegeten.

Wanneer laat Twitter je lachen?

Er zijn mensen die op een vrolijke manier bijdragen door een specifiek thema te kiezen. Je weet wat je aan ze hebt. Bijvoorbeeld @bijnanooit, van iemand die bijhoudt of het tijdens de ligfietstochtjes naar zijn werk regent, om te bewijzen dat het bijna nooit regent. En @gietitaloan die regelmatig twittert of de elfstedentocht doorgaat. Alsof je dat zou kunnen missen. Het zijn korte tweets: Nee.

Erger je je wel eens aan Twitter?

Ik vind het tenenkrommend als mensen veel details over hun persoonlijk leven twitteren. Bijvoorbeeld dat ze met de kinderen naar de speeltuin zijn geweest. Maar ook de discussies waarin mensen gehakt van iemand of elkaar maken vind ik erg naar. Het prettigst om te volgen zijn toch de mensen die zichzelf niet al te serieus nemen. 

 
Auteur: Margriet Verhoog

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.