Wie volgt @Verkeerskunde? (VK 4/2014)

maandag 23 juni 2014
timer 2 min

@Niels_van_oort is het twitteraccount van Niels van Oort, Adviseur ov bij Goudappel Coffeng en assistant professor OV, TU Delft. Wat vindt hij van Twitter?


Via Twitter blijf ik op de hoogte van mijn eigen (ov) en aanpalende vakgebieden, zoals fietsen, ruimtelijke inrichting en stedelijke kwaliteit. En juist in de combinatie van vakgebieden liggen de mooiste kansen. Ook voor mijn wetenschappelijke onderzoek kom ik via Twitter terecht bij relevante andere onderzoeken. En zij ook bij mij overigens.

 
Waarover twitter je?
Ik deel graag de resultaten uit mijn onderzoek op de TU Delft en Goudappel projecten. Dat gaat dus bijna altijd over ov. Heel af en toe twitter ik over nieuws uit Uden, mijn geboorteplaats. Ik geloof heilig in kennisdeling en geef graag andermans wijsheid door. Er blijft helaas heel veel wijsheid hangen binnen de muren van universiteiten.

Wat inspireert je aan het medium?

Twitter faciliteert het vinden van mensen over de hele wereld met soortgelijke interesses, ik heb daar interessante contacten in Nederland en daarbuiten aan over gehouden.

Wat irriteert je?
Ik zie veel serieuze discussies voorbij komen, of beter gezegd pogingen daartoe. Ik denk niet dat je dat goed kunt doen met zo weinig tekens en zonder live interactie. Twitter is goed voor het initiëren van discussie, niet voor een uitgebreid debat.

Hoeveel tijd besteed je per dag aan lezen en schrijven voor twitter?
Mijn eerste reactie is: slechts vijf minuten. Maar ik vrees dat ik toch licht verslaafd ben en dus vaak check wat er nieuw is. Om het een beetje behapbaar te houden volg ik max 100 mensen.

Welk advies heb je voor @verkeerskunde?
Ga zo door. Een extra stap zou het faciliteren van discussies kunnen zijn die ontstaan op Twitter.

 
Auteur: Margriet Verhoog

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.