Winkeliers maken Maastricht schoner en beter bereikbaar

maandag 6 juli 2009
timer 1 min
Mi
Minister Eurlings heeft de aftrap gegeven voor de Binnenstadservice.nl in Maastricht. Het doel van de binnenstadservice is de bevoorrading van winkels te bundelen waardoor er minder (vracht)auto’s in de binnenstad rijden. Zo blijft de binnenstad van Maastricht leefbaar, schoon en bereikbaar.

Winkeliers hebben deze nieuwe vorm van stedelijke distributie zelf bedacht. Zij realiseren gezamenlijk een distributiecentrum buiten de stad dat fungeert als afleveradres voor de aangesloten winkeliers. Het concept wordt al succesvol toegepast in Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Zo’n twintig andere steden staan op het punt om het concept van Binnenstadservice.nl over te nemen.

 

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat omarmt het initiatief van Binnenstadservice.nl vanwege de positieve effecten van deze vorm van deze stedelijke distributie op de bereikbaarheid, het milieu en de doorstroming van het verkeer. In 2008 is voor dit initiatief éénmalig 200.000 euro beschikbaar gesteld via het programma Fileproof.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.